اشرشیا
تشخیص آزمایشگاهی
شیریشیا کولی كوكوباسيل كرم منفي را می توان از خون- مدفوع- خلط- چرک -مایع نخاع -ادرار وزخم جدانمود | ![]() |
ا
کلی باسیل:گرم منفی-بیهوازی اختیاری وبدون اسپور می باشد . درسطح آگار خوندار رشد می کند وکلنی های کروی محدب به رنگ خاکستری تولید می کند
درسطح محیط کشت مک کانکی به صورت کلنی های لاکتوز مثبت صورتی رنگ مسطح وخشك رشد می کند | ![]() |
ودر محیط کشت EMB کلنیهای باجلای فلزی ومتاليك ایجاد میکند | ![]() |
در محيط TSA (تريبتيكس سوي أكار) كالني هايي بي قاعده وغير بيكمانته توليد مي كنند |
این باکتری اندول تولید میکند و واکنش متیل رد مثبت دارد اماواکنش وزبروسكوئر آن منفی است وسیترات رامصرف نمی کند |
واغلب متحرک می باشند و. کلی باسیل قادر به تخمیر گلوکز وتولید گاز است وهمچنین لاکتوزراتخمیر می کند . واوره منفی است
وكازيين راهيدروليز نمي كند | ![]() |
درمحيط XLD با تخمير محيط را از حالت قليايي به اسيدي تبديل كرده وباحضورمعرف فنل رد محيط زرد رنك مي شود درحاليكه H2S توليد نميكند | ![]() |
Electron Micrograph of Escherichia coli with Pili | ![]() |
آزمایش ایجکمن
درصورتیکه اشرشیا کلی را در آبگوشت مک کانکی ودردمای 44درجه سانتیگراد قرار دهند گاز تولید می شوداما این واکنش در آنتروباکتر -کلبسیلاوسیتروباکتر منفی است
نکته: سوشهای EIEC همانند شیگلا نمی توانند لاکتوز راتخمیر کنند ویا لاکتوز را باتاخیر تخمیر می کنند ومتحرک نیستند
بيماريزايي:
منبع : |
+ نوشته شده در دوشنبه یازدهم دی ۱۳۸۵ ساعت توسط سیامک علی حیدری
|